maanantai 7. tammikuuta 2013

Sedo.com:in myyntitilastot Q4 2012

Sedo.com - yksi mailmaan suurimmista toimijoista verkkotunnusten kaupankäynnissä - julkaisee aika ajoin mielenkiintoisia tilastoja toteutuneista transaktioista. Vaikka merkittävä osa kansainvälisistä kaupoista tehdään myös muiden verkkokauppojen kautta, ja suoraan (ilman välikäsiä) on sedo.com:in volyymit riittävän isot jotta niistä voi vetää johtopäätöksiä laajemminkin.

Muita julkaisuja:Qlikkaa kuvaa suurentaaksesi
Alla muutamia poimintoja raportista:  
  • Kallein verkkotunnus Hoteles.es myytiin hintaan 275 000 €.
  • "Uudet" .co ja .me loistavat poissaolollaan
  • Valtaosa (49%) myytävistä tunnuksista ovat edelleen .com päätteisiä.
  • Ainostaan .de ja .co.uk tunnusten keskihinnat laskivat hiukan edellisin kvarttaaleihin verrattuna.
  • 59% transaktioista myytiin alle 615 €, ja 32% transaktioista osuivat hintaväliin 615 - 3100 €
  • Ranskalaisten .fr tunnus on ilmeisesti suosittu, sillä keskihinnat ovat kasvanneet rajusti vuoden aikana. Selityksenä lienee kuitenkin muutama isompi transaktio.

Eniten huomoita herättää tietysti Hoteles.es, sillä vain hyvin harvoin maakohtaisista (ccTLD) tunnuksista maksetaan näin korkeita hintoja. Muutamista .de ja co.uk tunnuksista on toki maksettu tähtitaivallisia summia, mutta muuten maankohtaiset tunnukset ovat kaukana kärjestä. Tällä sumalla Hoteles.es sijoituu kaikkien aikojen kalleimpien verkkotunnusten myyntitilastoissa sijalle 188. Kyseisen transaktion taustoista ei valitettavasti kerrota missään, olisihan se ollut mielenkiintoista tietää kuka oli ostaja, ja spekuloida mihin tuo korkea hinta perustui.

"Uusien" .co ja .me tunnukset olivat vivelä vuoden 2011 tilastojen valossa hyvin suosittuja, mutta nyt niitä ei näy, ja se on myös merkillepantavaa. Vuosien varella on tuotu monia vastaavia vaihtoehtoja .com ja .net tunnuksille (esim. .info tai .tel) mutta vain harva on menestynyt. Jääkö myös .co ja .me tunnusten taival lyhyeksi jää nähtäviksi. Kyseiset tunnukset ovat mielenkiintoisia seurata myös siksi, että molemmat päätteet ovat alunperin maakohtaisia (ccTLD) tunnuksia joita myöhemmin (2011) vapautettiin kaikkien rekisteröitäviksi: 

.co = Columbia
.me = Montenegro

Tietolähteet:

Sedo.com  - Q4 2012 raportti (PDF)
Domaingin.com - Kaikkien aikojen kalleimmat verkkotunnukset

Terveisin,

Anton Stenfors

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kannanotostasi - Qlikk Media